De Heen-en-Weer-Wolf

De Heen-en-Weer-Wolf is niet de enige in het verhaal van Pluk van de Petteflet die ons iets heeft te vertellen. Lees het hele verhaal eens met andere ogen en ga op zoek naar de vele lessen die erin verstopt zitten. De kleine verhaaltjes gaan over dromen, over durven, over zorg voor elkaar, vriendschap, over vooroordelen en nog veel meer.Mevrouw Helderder heeft als vooroordeel dat alles en iedereen die niet leeft volgens haar normen en waarden ‘vies’ is. En maar beter kan verdwijnen. Pluk uit zijn torenkamertje, de Stampertjes omdat ze er niet netjes bij lopen en de Torteltuin omdat er allerlei beesten in rondlopen.
Wat zijn jouw normen en waarden ? Hoe sta je tegenover de normen en waarden van anderen ? Waar hecht jij je aan ?

Een werkelijk schitterend voorbeeld van hoe wij vol zitten met vooroordelen. Helaas. En wat dat met je doet legt Jonathan in het begin nog maar eens uit. Hier staat hij op het podium, in de schijnwerpers. Zichzelf overwonnen. En dan komen de vooroordelen langs.
Kijk eens naar de reacties van de jury, van het publiek en … van jezelf ! Schrikken hé ? Hoe en waar speelt dit in jouw leven ?
Geef jij anderen de kans zichzelf te laten zien ? En hoe zit dat met jezelf, kan en durf jij jezelf te laten zien ? Ten volle ? En wat zien we dan ?