Energiezaken #1 – Energiecrisis

Wat heeft OmmeKeer nou te melden over de energie crisis ? Wordt daar nog niet genoeg over geschreven en gezegd ? Inderdaad, je kunt de krant niet meer opslaan, de TV en radio niet meer aanzetten, geen podcast meer luisteren of het woord ‘energie’ vliegt je om de oren. Liefst met de toevoeging ‘Crisis’.

Je wordt doodgegooid met moeilijke kreten, waarvan m3 en kWh nog de makkelijkste zijn. GJ zegt ons allemaal al veel minder, variabele tarieven en lange-termijn contracten zijn een andere taal. Mij zijn ze al een tijdje kwijt, terwijl ik op het gebied van energie en duurzaamheid toch wel iets weet. Daar ga ik dus NIET over schrijven.

Waar ga ik het dan wél over hebben ?

Ik neem je mee op een verkenningstocht langs je eigen energie-huishouding. Nee, niet van je huis … of eigenlijk wel. Ik bedoel niet dat ding van steen of hout, maar je eigen lijf en geest. Dat kent óók een energiehuishouding, met alle kreten die daar bij horen. Energieverlies, energiebesparing, duurzame energie en ga zo maar door.

Waarom deze blog ?

Omdat ik het leuk vind ! En de parallellen tussen onze buiten- en binnenwereld zó voor het oprapen liggen. Zo binnen, zo buiten. Ik hoop je te inspireren en nieuwsgierig te maken. Maatregelen te onderzoeken en zo nodig te nemen. Wát ik ook schrijf: lees het als een vraag en ga op onderzoek. Niets is DE waarheid, ga op zoek naar JOUW waarheid. Oók op energiegebied.