Energiezaken #5 – Teruglevering

Nu we tòch bezig zijn met ongemakkelijke vragen … wat draag jij bij aan deze wereld ? Het hoeft natuurlijk niet allemaal verpakt te zijn in ‘werk’, al zou dat wel heel mooi zijn. Je kunt op veel manieren en op op veel plaatsen een mooie bijdrage leveren. Stel je eens voor dat dat zó geïntegreerd zou zijn dat je hele leven in dienst zou staan van het leveren van een betekenisvolle bijdrage aan de wereld ?

Hoe mooi zou het wel niet zijn als je de wereld werkelijk een stukje mooier achter laat dan toen je hier op het toneel verscheen ? Je hoeft helemaal niet de voorpagina’s te halen om betekenisvol te zijn. Dat kun je ook op kleine schaal. Vergeet ook niet dat je meer impact hebt dan je misschien vermoedt. Goed voorbeeld doet immers volgen ! Iedereen in jouw omgeving krijgt iets mee van jouw bevlogenheid !

Je bent van een nieuwe generatie, je hoeft je niet (meer) te conformeren aan jouw omgeving. Waarom wachten tot je pensioen om te doen wat je altijd zo graag had gewild ? Zonde van je energie nu en van je leven (straks). Als je een brief zou schrijven aan je jongere zelf, wat zou je dan schrijven ?

Ik geloof dat we allemaal een ‘Zielsmissie’ hebben. Een reden waarom je (deze keer) op Aarde rond loopt. We hebben iets te brengen, allemaal ! Jouw Zielsmissie ontdek je niet door eens rustig na te denken, daarvoor heeft ‘ie zich te diep verstopt. En tòch ‘weet’ je ‘m. Het is even zoeken om minstens dicht in de buurt te komen.

Zo’n reis is méér dan jouw moeite waard. Reisleider nodig ?