Energiezaken #6 – Energieleverancier

Met welke energieleverancier(s) heb jij een contract afgesloten ? Heb je een vast contract of een flexibel ? Hoe zit het met je tarief ? Betaal je de hoofdprijs ? En hoe duurzaam is jouw leverancier ?

Waar krijg jij energie van ? Ook hiervan is het leuk een lijstje te maken, met de belangrijkste bovenaan. En als je durft, kijk eens heel kritisch naar je lijstje. Onthoudt: doe dit met liefdevolle eerlijkheid ! Geen reden om jezelf om de oren te slaan ! Dat is niet behulpzaam. Dat is het ook niet als je dingen afschud met een ‘ach, dat valt wel mee’. Terug naar je lijstje. Welke leveranciers zitten buiten jezelf ? En welk leveranciers binnenin ?

Het kost mogelijk wat moeite om werkelijk objectief te zijn. Maar met wat moeite pik je de wèrkelijke energieleveranciers er zó uit. Wat is jouw drijfveer om naar de sportschool te gaan ? Is het om op te laden of omdat je het gewoon fijn vindt ? En het komend weekend ? Oplaadtijd of genieten ? Hoe ziet je vakantie er energetisch uit ? Week bijkomen, twee weken genieten en dan tenslotte een week voorbereiden op wat komen gaat ?

Ongemakkelijke vragen ? Goed zo, dan gebeurd er iets ;-). Daarom ook lees je dit. Je bent nieuwsgierig, wilt verder. Dat is een ongebaand en vooral ook hobbelig pad. Maar ja, als je in het dal blijft staan, heb je geen idee welke vergezichten je mist. Ook je pad en je doel zijn niet zichtbaar.

Reismaatje nodig ?