Persoonlijke transformatie

Het is een tijdje stil geweest aan mijn kant. Een jaar van enorme Transformatie. Gescheiden. Wèg uit mijn Karmische relatie. Verhuisd. Wèg uit mijn zelfgebouwde, duurzame huis.

2 van de 5 meest emotionele gebeurtenissen in je leven. Dat is 40%. Zo kan ‘ie wel weer.

Ik zou er heel dramatisch over kunnen doen. Ik zou er emotioneel helemaal kapot van kunnen zijn. Ik zou me verloren kunnen voelen. Ik zou depressief kunnen zijn. Ik zou diep verdrietig kunnen zijn. Ik zou boos kunnen zijn. Ik zou …

Maar ik ben het NIET. Gevoelloos ? Niks daarvan, ik ben een HSP-er. Allemaal weggestopt ? Ook niet. Ontkenning ? Ook niet. Niet zeuren, gewoon dóórgaan ? Oók niet. Wat is het dan wèl ? Iemand vergeleek dit soort gebeurtenissen in je (mijn) leven eens met een boom in een storm. Het stormt. Hard, heel hard. De takken zwiepen heen en weer, het kraakt vervaarlijk. Bladeren vliegen in het rond, een enkele tak knapt af. Verderop sneuvelen bomen, raken ontworteld en gaan tegen de vlakte.

Ik heb ontdekt, al enkele jaren geleden, dat ik niet omval, niet ontworteld raak. Tot (toen) mijn eigen grote verbazing. Dat hoort toch immers zo, bij heftige emotionele gebeurtenissen ? Nee, zei mijn leraar, dat heet ‘Gelijkmoedigheid’. Een staat van zijn waarin jouw emoties je niet uit balans brengen. Ze raken je, je voelt ze, er gebeurd van binnen van alles … maar je raakt NIET ontworteld, uit balans. Het verdriet (of vreugde, rouw, pijn, …) is er niet minder om. Maar wel ànders in het effect dat het heeft.

De zoete vreugd van jarenlang aan mezelf werken. Was die Gelijkmoedigheid mijn doel ? Niet echt, maar is fantastisch om te ervaren. Ja, ik hèb gejankt, geschreeuwd en gevloekt. En dat was het dan.

Ik heb in de aanloop naar mijn beslissingen die me hier hebben gebracht ongelooflijk veel ontdekt en geleerd. Een bijzondere ontdekkingstocht. Het heeft me veel gebracht. Mijn nieuwe (t)huis en ik zijn aan elkaar aan ’t wennen. We nemen de tijd en volgen ons gevoel. Dat vraagt tijd, geduld en inspiratie.